top of page

Ons Fokbeleid

 

 

Wij fokken volgens de regels van de Raad van Beheer,  FCI rasstandaard voor de Irish Soft Coated Wheaten Terrier en volgens het fokreglement van de Nederlandse Vereniging voor de Irish Softcoated Wheaten Terrier

"De Wheatens".

 

Naast de vereiste ECVO oogonderzoeken laten wij onze honden ook testen op PLN (Protein Losing Nephropathy),
DM (Degeneratieve Myelopathie), HD (Heupdysplasie), Patellluxatie en worden bij de puppies voordat ze weggaan gedragstesten afgenomen.
De uitslagen van de gezondheids onderzoeken kunt u vinden op onze website op de pagina "Fokken" en dan klikken op "Gezondheidstesten".

 

Inteelt percentage. 
Bij rashonden is er bijna altijd sprake van een inteeltpercentage (inteeltcoefficient). Het is namelijk één grote familie.
Naast gezondheid en karakter vinden wij het inteeltpercentage en verwantschap erg belangrijk. Om zo gezond mogelijke puppies voort te brengen kiezen wij voor die mogelijke combinatie met een zo laag mogelijk inteeltpercentage. 

 

Gezondheid, karakter en openheid van zaken vinden wij belangrijk. Op deze manier willen wij op een positieve wijze bijdragen aan dit mooie ras.
 

Wij hebben ons aangesloten bij het Wheaten Collectief om gezondheid op nationaal en internationaal gebied met anderen te delen. 

 

bottom of page